1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg

Z czego wynikają kłopoty ze wzwodem?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Właściwa może łatwo wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, lecz
też płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do dosyć
poważnych ubytków selenu.
Łatwo go unormować jedząc
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny bardzo
istotny biopierwiastek naszego męskiego
menu to cynk, który odpowiada za
przemianę testosteronu, ten z kolei
wpływa na popęd
seksualny. W chwili
spożywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
a szybko można go zwiększyć
jedząc potrawy strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj albo
ostrygi.
Wyjątkowo
ważnym składnikiem jest też
arginina, która stanowi 80 procent
spermy. Arginina powiększa
produkcję spermy i wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne poddają się
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich składnikach
jak kakao, wołowina, orzechy
nerkowca, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
beta-karoten, jaka działa na
poprawne uwalnianie
hormonów. Jeśli pragniemy
uzupełnić jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



levitra tanio
tani cialis



Dodaj komentarz